Over REScoopNL

DeltaWind Windpark Battenoert

REScoopNL is een coöperatie van duurzame energiecoöperaties in Nederland. Met als doel: er samen voor zorgen dat duurzame-energieprojecten slagen. REScoopNL maakt kennis van ervaren leden toegankelijk en helpt kapitaal beschikbaar te stellen voor de ontwikkelingsfase van nieuwe initiatieven. Daarmee wordt de kans op een succesvol project aanzienlijk groter.

Wat kan REScoopNL voor u doen?
Wilt u aan de slag met lokale duurzame energie? REScoopNL ondersteunt lokale coöperaties met alles wat nodig is om een stevige start te maken: de oprichting, de ledenwerving, de keuze van de juiste juridische structuur. Natuurlijk kunnen lokale coöperaties dat ook zelf, maar door gebruik te maken van de ervaring van anderen gaat het sneller en neemt de kans van slagen toe. Daarnaast helpt REScoopNL coöperaties om in gesprek te komen met gemeente en provincie en om samenwerkingen aan te gaan met andere partijen. En met alle stappen daarna!

Ervaring op een presenteerblaadje
De ervaring die startende coöperaties nog moeten opdoen, is binnen REScoopNL volop voorhanden. Hier vindt u projectleiders met kennis van de techniek, de financiering, de procedures en de communicatie met belangstellenden en omwonenden.

Energiecoöperaties
REScoopNL is opgericht op 1 november 2013 met aanvankelijk achttien leden, en heeft sindsdien veel burgerinitiatieven kunnen ondersteunen. Momenteel telt de coöperatie 48 leden. De leden van REScoopNL zijn coöperaties op het gebied van duurzame energie. Sommige hebben al productiecapaciteit (windmolens, zonnepanelen en waterkrachtcentrales); andere hebben projecten in voorbereiding.

Weten wat REScoopNL kan doen? Bekijk de cases.

Maak kennis met de projectleiders van REScoopNL

Maak kennis met het bestuur van REScoopNL

Comments are closed