ODE Decentraal, REScoopNL en Ecode gaan op in Energie Samen!

ODE Decentraal, de belangenvereniging van duurzame energiecoöperaties, REScoopNL, de landelijke koepel van energiecoöperaties en Ecode, de coöperatie die ICT-producten voor energiecoöperaties ontwikkelt, gaan samen op in Energie Samen: één grote en sterke brancheorganisatie voor alle energie-communities: burgers, boeren en buitenlui in de energietransitie. Dit besluit werd maandag 24 juni definitief toen na de ALV’s van ODE Decentraal, REScoopNL en Ecode, de algemene ledenvergadering van Energie Samen akkoord ging met het besluit om de drie fuserende partijen als ‘ontvangende partij’ op te nemen in Energie Samen.

Siward Zomer, directeur ODE Decentraal: “De energietransitie slaagt alleen als burgers goed betrokken zijn. Energie Samen is opgericht om een stevige organisatie te vormen namens en voor alle energie-communities in Nederland. Zo hebben we als Energie Samen al met succes namens de energie-communities gelobbyd voor 50% lokaal eigendom van nieuwe duurzame energieprojecten in het Klimaatakkoord.”

Krachtige organisatie
Felix Olthuis, voorzitter REScoopNL en Energie Samen: “Energie Samen is zo breed als de energietransitie zelf. De integratie van alle activiteiten maakt een krachtige organisatie, waarin zowel veel lobbykracht aanwezig is als kennis en ervaring bij het ondersteunen van duurzame (energie)projecten. Energie Samen activeert door haar brede en actieve achterban maatschappelijk eigenaarschap en zeggenschap in de energietransitie. Door onze fusie kunnen we als burgers in de energietransitie nog sterker aan de slag.”

Fusietraject
De organisaties ODE Decentraal, REScoopNL en Ecode worden opgeheven zodra het officiële fusietraject afgerond is. De verwachting is dat dit in de loop van september zal zijn. De huidige leden worden automatisch lid van Energie Samen.

Reacties zijn gesloten.