Werksessie coöperaties in de warmtetransitie

Op 13 mei organiseert ODE Decentraal samen met HIER Opgewekt de werksessie ‘Coöperaties in de warmtetransitie: aan de slag met aardgasvrije wijken’. Voorafgaand aan deze bijeenkomst vindt de Algemene Ledenvergadering van ODE Decentraal plaats.

De warmtetransitie is een enorme opgave, onder meer omdat de warmtevraag van woningen en wijken meestal veel groter is dan de behoefte aan elektriciteit. Ook vraagt de warmtevoorziening om lokale oplossingen. Overal gaan dan ook gemeenten, netbeheerders en energiecoöperaties lokaal met de warmtevraag aan de slag. Hoe kun je samen optrekken en welke rol kunnen energiecoöperaties hebben? Daarover gaat deze werksessie.

De bijeenkomst geeft een beeld van wat er gebeurt rondom de warmtetransitie in Nederland en in het buitenland. Belangrijke thema’s zijn bewustwording, het warmtekeuzeproces en de opties die er zijn om tot een aantrekkelijk coöperatief aanbod te komen. Rond deze en andere thema’s zijn verschillende workshops georganiseerd.

Keynotespeaker van de dag is de Deen Erik Christiansen. Hij is CEO van EBO, de Deense organisatie die samen met coöperaties wijkverwarmingsinstallaties realiseert en exploiteert. In Nederland zijn een al paar voorbeelden van coöperatieve warmte, maar Christiansen zal laten zien hoe het de Denen lukt om dit op grote schaal te realiseren.

Datum: 13 mei. Inloop vanaf 9:30 uur. Afsluitende borrel om 16:00 uur. Aanmelden via de website van ODE Decentraal.

Reacties zijn gesloten.