Eneco neemt windactiviteiten De Wolff over

De Wolff Verenigde Bedrijven en Eneco Groep hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de windactiviteiten van De Wolff aan Eneco. Dankzij deze overeenkomst neemt Eneco 17 windmolenparken en verschillende windprojecten in ontwikkeling over. Daarmee groeit ook Eneco’s totale pijplijn aan nieuwe windprojecten, zodat zij kan blijven voorzien in de toenemende vraag van haar klanten naar duurzame energie.

De windmolenparken en projecten in ontwikkeling van De Wolff bevinden zich met name in de provincie Friesland en in de regio Rotterdam. De betrokken medewerkers van De Wolff treden in dienst bij Eneco. Na de recente overnames van de windactiviteiten van Prodeon en Delta voegt Eneco dankzij deze overeenkomst nu 53 windmolens toe aan haar bestaande Nederlandse windportefeuille. In totaal wekt Eneco Groep nu met 363 windmolens op land en 103 windmolens op zee groene stroom op voor haar particuliere en zakelijke klanten.

Hugo Buis, directeur Eneco Generation & Storage: ‘Met deze overeenkomst versterken we onze portefeuille van bestaande en toekomstige windprojecten en daarbij onze lokale aanwezigheid in Noord-Nederland. Het is voor ons belangrijk dat De Wolff haar vertrouwen uitspreekt in de manier waarop Eneco duurzame projecten ontwikkelt, waarbij het aangaan van een langjarige relatie met de omgeving van een windpark een essentieel uitgangspunt is. Ook zijn we blij dat we 15 nieuwe medewerkers mogen verwelkomen die aan deze windprojecten werken. Samen met hen bouwen we verder aan de opmars van windenergie.’

kaartje-windmolenparken-Wolff

Reacties zijn gesloten.